marți, 31 mai 2016

Tura in Piatra Craiului (vf Ascuțit)

Bucuria sta in lucrurile mărunte, făcute cu drag si plăcere. Asa e si la noi, ceea ce facem cu drag, facem ușor. Ceea ce ne face fericiti nu e tot timpul usor, dar finalul e frumos.
Ei, pentru ca se apropie Retezat Skyrace, ne-am propus sa facem o ieșire in natura doar noi doi,  in care sa câștigam multa altitudine, adică sa urcam mult si apoi sa si coboram la fel de mult, cam despre asta va fi vorba si la Retezat Skyrace.

Sâmbăta a fost o zi cu multe chestiuni administrative de rezolvat pe lista noastră, asa ca ne-a mai rămas jumătate de zi duminica, cealaltă jumătate fiind pe drum de la Zarnesti la Lugoj.
Am decis ca mergem pana la vf Ascuțit si in funcție de timpul pe care il mai avem, mergem pe creasta pana la vf Turnu sau coboram mai devreme spre cabana Curmătura.


Sâmbăta spre duminica nu am prea dormit, am băut o cafea destul de târziu (era prea buna sa o refuz -Starbucks 😊) si am avut multe gânduri de rumegat. La 5 eram treaza, fara ceas.
Am citit, mi-am rezumat câteva articole pentru Formare, am prospectat internetul, am mâncat....toate pana la 8.30 cand s-au trezit restul din casa.

Ne-am echipat, eu si Ravi si am pornit spre Piatra Craiului. La Fântâna lui Botorog am început sa urcam spre cabana Curmătura, dar nu înainte de a plăti taxa de parc (5lei de persoana).
Făcusem 1h pana aici. Am mâncat un baton, am băut apa si am plecat spre vf Ascuțit.
La cabana Curmatura

O urcare susținuta, cu peisaje frumoase, cu șiroaiele de transpirație pe frunților noastre am ajuns sus la 12. De la cabana Curmătura pana sus am făcut 1h30min. Am stat un pic pe vârf, am făcut multe poze, apoi am plecat spre vf Turnu pe creasta.
In funcție de cat era ora la intersecția cu traseul Lehmann vom decide daca mergem pe acolo sau continuam tot pe creasta.
Urcarea spre vf Ascutit


Am întâlnit multe perechi sus, ieșiți la plimbare., vremea fiind superba.
Am zăbovit mult făcând poze, povestind. Ne imaginam cum vor mănâncă Maria si Ioan afine direct din tufele din Retezat, cum le va strânge Ioan in pumnul lui grasun si apoi si le duce la gura. Urmează  niște etape foarte frumoase!
Refugiul Ascutit
In interiorul refugiului

Am ajuns la intersecția cu poteca Lehmann la 12.50 si am decis sa o luam pe acolo, sa nu mai continuam pe creasta. Coborârea e abrupta, dar rapida, se pierde din altitudinea câștigată imediat si se ajunge tot la cabana Curmătura.

De acolo am continuat in pas de alergare pe valea Curmaturii, ieșind pe drumului forestier.
Prăpastiile Zărneștiului erau pline de oameni la pas, de copii culegând flori, de bicicliști, dar si de mașini (pana in zona agreata de Parc).

Noi am continuat alergarea pana la bariera si apoi in pas accelerat pana la mașina. Totalul zilei in timp 5h.

Acasă la Zarnesti am făcut o baie buna, am mâncat, am făcut bagajele si am plecat spre Lugoj, ne aștepta un drum de 5h.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu