luni, 11 aprilie 2016

Gradina noastra - proiect educativ I (video)

Eu am crescut la bloc, aproape de munți și dealuri, de lanuri de grâu și straturi de cartofi. Nu am avut curte unde sa cresc găini, gâște sau alte orătănii, nu am avut grădină în care să ne punem de-ale gurii. O vreme le-am avut de la bunici, dar nu m-am implicat in săpat, semănat. Eu eram acolo doar la partea de cules a roadelor sau la degustat.


Așa că, ne-am gândit ce-ar fi dacă am face o grădină mică, în care să punem câteva legume? Ar fi interesant și pentru noi, dar mai ales pentru copii. De la gând la fapte a fost doar un mic pas, sâmbătă am acționat împreună cu Ioan și Maria.


Semințele le-au cumpărat de la piață Răzvi și Ioan, uneltele necesare le-am luat de la Dedi (bunica lui Răzvi) și am pornit proiectul educativ - grădina noastră.
Terenul agricol era pregătit, semănat și bătut pentru a crește iarbă, ceea ce ne-a provocat un pic la partea de săpat. Am semănat următoarele legume: ceapă, morcovi, dovlecei, mazăre, verdețuri (leuștean, pătrunjel), roșii.

Copiii au fost activi, ne-au ajutat și s-au implicat după puterile lor. Maria a avut și ea o sapă mică cu care pregătea terenul pentru semănat, Ioan venea din urmă și aduna arpagicul deja pus în straturile formate. Apoi au renunțat amândoi după vreo 2h la activitățile astea și au început să se târască prin pământ, să facă mâncare (tot din pământ), să o guste (tot pământ) și la final să le fie foame cu adevărat.

Am scos ce mai rămăsese prin rucsac de zilele trecute, nu am plecat pregătiți cu sandwich-uri. Am dat peste 1 măr, fulgi de porumb și stafide. Le-am împărțit între noi și după ce s-au săturat au adormit amândoi.
Noi ne-am terminat treaba și am plecat cu gândul la cum va evolua grădina noastră, cât timp vom avea să-i mai alocăm și ce ar mai fi de făcut în continuare pentru a culege roadele.

Cam așa s-au desfășurat copiii:



Abia aștept să văd ce iese din mâinile noastre!



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu